skip to Main Content

21 personen aangehouden tijdens invallen in Nederland en België

Bij invallen in Nederland en België heeft de politie woensdag 21 mensen aangehouden.  Hiervan vonden acht aanhoudingen plaats in Nederland. De personen worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie en betrokkenheid bij drugshandel, schrijft NU.nl.

Het hoofd van de drugsbende zou volgens de Belgische Justitie een 67-jarige Nederlander zijn, die in Maaseik in België woont, in de buurt van de grens bij Sittard. Volgens het parket hield de bende zich bezig met illegale productie van sigaretten, de productie van synthetische drugs en de teelt van cannabis.

Het Openbaar Ministerie in Hasselt (België) maakte bekend dat er in Nederland 15 panden werden doorzocht: 1 in Noord-Holland, 1 in Noord-Brabant en 13 in Limburg. De politie viel in België viel 14 panden binnen in Alken, Heusden-Zolder, Maaseik, Zutendaal, Hasselt, Maasmechelen, Genk, Oudsbergen en Bonheiden.

In Nederland deden 140 medewerkers van politie, douane, FIOD en Openbaar Ministerie mee aan de actie. In België deden er 80 politieagenten en gespecialiseerde teams van de politie mee aan de actie. In totaal werd in Nederland € 50.000 in beslag genomen aan cash en luxe horloges. In België zijn luxe horloges en auto’s ter waarde van € 20.000 in beslag genomen.

Vanuit Maaseik zou de Nederlander de leiding hebben gehad over een criminele organisatie “in de schaduw van zijn legale activiteiten”, zegt het Belgische Parket. ‘’Reeds geruime tijd is het voor de speurders duidelijk dat de landsgrens tussen België en Nederland geen barrière meer vormt voor criminelen. Men maakt handig gebruik van de grensregio om (lang) onder de radar te blijven.”

Het parket zegt: “Smokkel van verdovende middelen tussen België en Nederland lijkt explosief te groeien. Ook de infiltratie in de bovenwereld lijkt een niet te stoppen evolutie. De roep naar internationale samenwerking klinkt dan ook steeds luider”.

 

Lees het hele artikel verder op NU.nl

21 verdachten van deelname drugsbende aangehouden in Nederland en België

Back To Top
Zoeken