220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

21 personen aangehouden tijdens invallen in Nederland en België

Bij invallen in Nederland en België heeft de politie woensdag 21 personen aangehouden. Hiervan vonden acht aanhoudingen plaats in Nederland. De personen worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie en betrokkenheid bij drugshandel, schrijft NU.nl.

Een 67-jarige Nederlander zou volgens de Belgische Justitie het hoofd van de drugsbende zijn. Hij zou in Maaseik (België) wonen, in de buurt van de grens bij Sittard. Volgens het parket hield de bende zich bezig met illegale productie van sigaretten, de productie van synthetische drugs en de teelt van cannabis.

Het Openbaar Ministerie in Hasselt (België) maakte bekend dat er in Nederland 15 panden werden doorzocht: 1 in Noord-Holland, 1 in Noord-Brabant en 13 in Limburg. De politie viel in België 14 panden binnen. Dit gebeurde in Alken, Heusden-Zolder, Maaseik, Zutendaal, Hasselt, Maasmechelen, Genk, Oudsbergen en Bonheiden.

In actie komen

In Nederland deden 140 medewerkers van politie, douane, FIOD en Openbaar Ministerie mee aan de actie. Ook 80 politieagenten en gespecialiseerde teams van de Belgische politie deden mee aan de actie. In totaal werd in Nederland € 50.000 in beslag genomen aan cash en luxe horloges. Ons buurland had luxe horloges en auto’s ter waarde van € 20.000 in beslag genomen.

Vanuit Maaseik zou de Nederlander de leiding hebben gehad over een criminele organisatie “in de schaduw van zijn legale activiteiten”, zegt het Belgische Parket. ‘’Reeds geruime tijd is het voor de speurders duidelijk dat de landsgrens tussen België en Nederland geen barrière meer vormt voor criminelen. Zij maken handig gebruik van de grensregio om (lang) onder de radar te blijven.”

Het parket zegt: “Smokkel van verdovende middelen tussen België en Nederland lijkt explosief te groeien. Ook de infiltratie in de bovenwereld lijkt een niet te stoppen evolutie. De roep naar internationale samenwerking klinkt dan ook steeds luider”.

 

Lees het hele artikel verder op NU.nl

21 personen van deelname drugsbende aangehouden in Nederland en België

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn