220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

1.000 pakjes illegale sigaretten ontdekt in kleine supermarkt

Eind juli kwam de gemeente Arnhem naar buiten met uiteenlopende misstanden. Twee teams van verschillende controleurs ontdekken illegale sigaretten, een verboden slijterij en personeel zonder papieren.

De inspecties vonden plaats in bedrijven en woonpanden door agenten, handhavers en douaniers. Eerder kondigde Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, aan om strenger te gaan controleren op foute ondernemers door regelmatige controles. Hierbij werkt de gemeente samen met o.a. de politie en belastingdienst.

Donderdag begonnen vijftien specialisten ondernemingen in Arnhem-Noord te controleren en vervolgens avondwinkels en horeca. Bij een kleine supermarkt namen ze 1.000 pakjes illegale sigaretten in beslag. Ook vond politie e-sigaretten op verschillende plekken, in oude verpakkingen en zonder betaling van accijns.

Burgemeester Marcouch vindt dat ‘goed werk’ is geleverd om ‘eerlijk te helpen winnen van oneerlijk’ in Arnhem.

In de wijken Presikhaaf, Malburgen, Rijkswoerd en het Spijkerkwartier zijn woonpanden bezocht. Daarvan was bij zes van de acht panden spraken van illegale kamerverhuur vastgesteld. In één woning is iemand opgepakt die gezocht werd.

“Ik merk dat onze bewoners opgelucht reageren op de komst van ons team”, zegt Marcouch in een persbericht. “Blijf melden, want deze controles dienen inderdaad de veiligheid van de buurt.”

Lees het hele artikel verder op gelderlander.nl

Duizend pakjes illegale sigaretten, kat in vervuild hok: dit vinden controleurs allemaal bij inspecties in Arnhem

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn