220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Zorgen in Nieuw-Zeeland over misleidende krantenkoppen over vapen

Misleidende en ongenuanceerde kantenkoppen die een verband leggen tussen vapen en recente sterfgevallen in de VS, kunnen gebruikers van elektronische sigaretten ertoe aanzetten weer te gaan roken. Dat zegt Ben Pryor, directeur van de Alt Group en Vapo, twee grote Nieuw-Zeelandse bedrijven die zich richten op de verkoop en ontwikkeling van alternatieven voor traditionele sigaretten.

,,Elke persoon die een misleidende kop leest en zijn e-sigaret neerlegt om weer een pakje sigaretten te pakken, zal gemiddeld twintig jaar van zijn leven onnodig verliezen”, zei Pryor in een verklaring waarover het Nieuw-Zeelandse nieuwsplatform Newshub bericht.

De verklaring volgt op berichten in de media over de dood van een man in de staat Illinois in de Verenigde Staten. Het sterfgeval – de man leed aan een ernstige luchtwegaandoening – werd in krantenkoppen direct gekoppeld aan het gebruik van een e-sigaret.  Volgens Pryor zijn deze koppen schadelijk omdat ze geen recht doen aan vape-producten. ,,Deze verhalen uit de VS verwijzen naar bijtende stoffen. We hebben het over producten die op straat, op de zwarte markt worden gekocht”, zei hij.

Het Nieuw-Zeelandse ministerie van Volksgezondheid heeft inmiddels bevestigd dat in Nieuw-Zeeland geen meldingen zijn gedaan van ademhalingsaandoeningen veroorzaakt door vapen.

 

Meer bij Newshub:

US vaping death sparks fears Kiwis will swap e-cigarettes for real ones

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn