220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Zeven miljoen namaaksigaretten gevonden in Belgische buurgemeente van Maastricht

Speciale eenheden van de Belgische federale politie, ondersteund door een zwaarbewapend bijstandsteam, hebben in twee loodsen in de Belgische gemeente Lanaken, slechts een paar kilometer van Maastricht, zeven miljoen namaaksigaretten gevonden. Bij de huiszoeking werd niemand aangetroffen, bevestigt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën, Douane en Accijnzen tegenover diverse media.

De politie zette met een legertje zwaarbewapende manschappen hoog in. Dit omdat er aanwijzingen waren dat de loodsen werden bewaakt door eveneens zwaarbewapende criminelen. Op de site van Het Belang van Limburg zijn spectaculaire videobeelden van de invallen te zien.

Volgens de regionale krant Het Belang van Limburg die in Lanaken verschijnt, gaat het om namaaksigaretten van het merk Superking, een merk dat, aldus de krant, vooral in het Verenigd Koninkrijk geconsumeerd wordt.

In november vorig jaar werd in Lanaken eveneens een illegale sigarettenfabriek ontdekt. Bij die actie werden acht Oekraïners aangehouden.

 

Meer bij Het Belang van Limburg:

 

Zeven miljoen namaaksigaretten in beslag genomen bij inval in Lanaken

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn