220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Voormalige rokers mentholsigaretten schakelen over op gevaarlijke alternatieven

Rokers die getroffen zijn door het Europese verbod op mentholsigaretten, zoeken in groten getale hun toevlucht tot zelfgemaakte alternatieven die ronduit gevaarlijk kunnen zijn. Volgens de Britse krant (The Daily) Express heeft de afgelopen tijd bijna een op de acht voormalige gebruikers van mentholsigaretten geprobeerd een eigen variant te maken, om op die manier op 20 mei ingegane Europese verbod te omzeilen.

Volgens Express circuleren op YouTube filmpjes waarop te zien is zien hoe je met enkele simpele handelingen een gewone sigaret zodanig kunt bewerken dat hij een mentholsmaak krijgt. Ook zijn er tal van onlinefora aangemaakt waarin rokers tips over het zelf maken van mentholsigaretten met elkaar delen. Sommige rokers gaan zelfs zover dat ze vloeistoffen met een mentholsmaak die bedoeld zijn voor de e-sigaret gebruiken om hun gewone sigaretten te besprenkelen.

Tegenstanders van het verbod op mentholsigaretten maken zich grote zorgen over de ontwikkeling. ,,Het laat zien hoe gevaarlijk het kan zijn om een product te verbieden waar vel vraag naar is, omdat mensen gewoon proberen om mazen in de wet te vinden die mogelijk schadelijk zijn.

 

Meet bij The Daily Express:

 

EU ban on menthol cigarettes sees smokers create dangerous DIY alternatives – poll

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn