220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Vijftien maanden voorwaardelijk voor opslag van meer dan 6 miljoen illegale sigaretten

Meer dan vijf miljoen illegale sigaretten, bijna vierduizend kilo waterpijptabak en later nog eens 1,1 miljoen sigaretten. Die werden in 2014 gevonden in de loods van de 71-jarige Sittardenaar in de Industriestraat. De goederen waren bestemd voor Engeland. Als de illegale tabak op de markt zou zijn gekomen zou dat de Nederlandse schatkist, zou dat de Nederlandse schatkist ruim anderhalf miljoen euro hebben gekost.

De verdachte hoeft de achttien maanden cel (waarvan acht voorwaardelijk), waartoe hij eerder was veroordeeld echter niet uit te zitten, aldus Dagblad De Limburger: omdat hij een ‘aannemelijk’ verhaal had over zijn aandeel in de affaire, zette het hof de straf om in een geheel voorwaardelijk celstraf van vijftien maanden, plus 200 uur dienstverlening.

Volgens De Limburger heeft de man aangevoerd dat hij slechts een kleine schakel was in een grotere zaak. Hij had zijn loods ter beschikking gesteld van de hoofdverdachte in een Duits onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighield met grootschalige internationale accijnsfraude. De Sittardenaar was verantwoordelijk voor opslag en transport van de sigaretten, aldus de krant.

Meer bij Dagblad De Limburger:

 

Sittardenaar hoeft niet meer de cel in voor illegale sigaretten

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn