220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Vermiste man uit Hoogkarspel terecht

De politie was op zoek naar een vermiste man uit Hoogkarspel, toen ze per toeval een grote vondst deden. In een loods in Andijk werd een lading van 4 miljoen nepsigaretten en kilo tabak ontdekt.

Vrijdagavond werd de vrachtwagen van de vermiste man gevonden, maar de man zelf niet. “We vonden wel iets in de omgeving van de loods, dat onze aandacht trok. Dat hebben we overgedragen aan andere instanties en dat is een op zichzelf staand onderzoek geworden”, zei politiewoordvoerder Erwin Sintenie.  

Wietske Visser van de FIOD: “Het gaat om in totaal vier miljoen merkvervalste sigaretten en zevenduizend kilo tabak.” “Wij hebben het in beslag genomen, omdat het merkvervalst is en er geen accijns over is betaald.” Naast de FIOD was ook de douane aanwezig.

Volgens Gedeputeerde Laanweg was de loods slechts een opslagplaats. Visser: “Het werd daar niet gemaakt.”

Later op zaterdag werd de vermiste man uit Hoogkarspel alsnog gevonden. Hij was meer dan een dag verdwenen. De politie verklaarde dat het goed ging, maar weten niet precies wat er is gebeurd. “Wat de persoon zelf in de vrachtwagen vervoerde? Dat maakt onderdeel uit van het onderzoek”, zegt Sintenie. 

Lees het hele artikel verder op nhnieuws.nl

Zoektocht naar vermiste vrachtwagenchauffeur leidt ‘per toeval’ naar enorme lading nepsigaretten en tabak

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn