220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Verdeeldheid over rookverbod op straat in het noordelijk deel van Sydney

In Sydney, de grootste stad van Australië, is grote verdeeldheid ontstaan over een algeheel rookverbod op straat waarmee de raad van het noordelijke deel van de stad unaniem heeft ingestemd. Dat bericht The Daily Mail Australië.

Tegenstanders van het verbod – zowel rokers als niet-rokers – doen het af als ‘belachelijk’ en ‘oneerlijk’. Ze vragen zich bovendien af of het verbod wel valt af te dwingen. Sommige tegenstanders zijn van mening dat de raad haar pijlen beter zou kunnen richten op de crack waaraan veel mensen verslaafd zijn.

De raad van North Sydney is de eerste raad in het land die akkoord gegaan is met een algeheel rookverbod in straten, op pleinen en in parken. De burgemeester van North Sydney verdedigt het verbod met trots en zegt dat het tijd wordt dat rokers hun verantwoordelijkheid nemen. Op de vraag waar mensen die altijd netjes naar buiten zijn gegaan om een sigaret op te steken dan naar toe moeten, antwoordt ze dat dat niet echt het probleem van de raad is.

Lees meer bij: The Daily Mail

‘How about getting crack off the streets first?’ Residents slam ‘unenforceable’ smoking ban as locals fear nanny state council may target eating and drinking next

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn