220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Vapen als alternatief voor roken ook in België bezig aan een stevige opmars

Tabaksreus British American Tobacco (BAT) investeert de komende vijf jaar vijf miljoen euro in de Belgische vaping-markt. De bedoeling daarvan is onder meer rokers erop te wijzen dat ‘vapen’ een serieus alternatief is voor roken en dat het bovendien ‘potentieel minder schadelijk is’ is voor de gezondheid. Daarover bericht de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws (HLN).

Ook in België is vapen aan een felle opmars bezig, constateert de krant. ,,Terwijl het roken achteruit gaat, zijn er steeds meer mensen die die e-sigaret gebruiken. Geschat wordt dat hun aantal in ons land binnen vijf jaar zal verdubbelen tot 600.000.”

De Belgische wetgeving stelt vapen gelijk aan roken, aldus Het Belang van Limburg. ,,Er mag dus bijvoorbeeld niet gedampt worden op café, of reclame voor worden gemaakt. Maar British American Tobacco wil de consument duidelijk maken dat elektronisch sigaretten minder schadelijk zijn dan normale sigaretten. Met de huidige wetgeving kan dat niet.”

De Belgische Stichting tegen Kanker geeft tegenover de krant dat ‘levenslang dampen minder gevaarlijk is dan levenslang roken’. Niettemin staat de organisatie kritisch tegenover het initiatief van BAT.

 

Lees meer bij Het Belang van Limburg:

 

Tabaksreus wil Belgische vaping-markt veroveren met boodschap dat het gezonder is dan roken: Stichting tegen Kanker kritisch

 

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn