220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Uitvinder nicotinepleister: tegenstanders vapen overschreeuwen zichzelf om hun gelijk te halen

Wetenschapper Jed Rose heeft zich sinds begin jaren tachtig toegelegd op de ontwikkeling van producten die mensen kunnen helpen bij het stoppen met roken. Zo’n beetje zijn hele carrière heeft hij zich geconcentreerd op het ontwikkelen van mogelijkheden om mensen minder te laten roken. Hij geldt als de uitvinder van de nicotinepleister en stond ook aan de basis van een e-sigaret ‘die zijn tijd ver vooruit was’ en derhalve nooit op de markt is gekomen.

Studies die Rose verrichtte laten zien dat rokers niet meer tevreden zijn met pleisters en pillen en dat ze iets willen ‘zien en voelen’ als ze proberen te stoppen.

Over de relaties die de afgelopen maanden zijn gelegd tussen vapen en ernstige longgerelateerde ziektes (in de VS zijn honderden mensen ziek geworden en een aantal mensen overleden na het ‘vapen’ van vloeistoffen vermengd met THC-olie) is hij sceptisch. Tegenstanders van vapen binnen organisaties op het gebied van volksgezondheid grijpen ze aan – en overschreeuwen zichzelf daarmee – om hun gelijk te halen. Opmerkelijk genoeg onderdrukken ze daarmee een sector die miljoenen levens kan redden, aldus Jed Rose in een gesprek met Business Insider.

Meer bij Business Insider:

The creator of the nicotine patch says that ‘anti-vaping forces’ are trying to kill the life-saving e-cig industry

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn