220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Uitslag Telegraaf-enquête: stoppen met roken belonen met geld geen goed idee

Het kabinet zet zwaar in op het indammen van het tabaksgebruik, zo werd gisteren bekend. De overheid wil onder meer de verkoop in supermarkten aan banden leggen en vrijwel op alle openbare plaatsen een rookverbod instellen. Ook worden sigaretten de komende jaren flink duurder.

Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht is evenwel gebleken dat het beter is om mensen die roken, maar willen stoppen, met geld te belonen, in plaats van ze te straffen.

Ruim driekwart van de deelnemers (78 procent) aan het lezerspanel van De Telegraaf vindt het geen goed idee als stoppen met roken wordt beloond met geld. „Dat is oneerlijk tegenover mensen die nooit hebben gerookt en altijd doorwerken terwijl de rokers gemiddeld een uur pauze erbij roken”, aldus een deelnemer.

Daarnaast is 85 procent van de 11412 mensen die aan de lezersenquête deelnamen van mening dat stoppen met roken een kwestie is van wilskracht.

Bijna 40 procent van de respondenten betwijfelt of het staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) lukt zijn vergaande plannen door te zetten.

 

Lees meer bij De Telegraaf:

 

Uitslag Stelling: Wat krijgen niet-rokers?

 

 

 

 

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn