220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Trouw: bedrijven met commercieel belang praten mee over anti-rookbeleid

Ook commerciële partners zijn welkom in de Alliantie Nederland Rookvrij. Dat schrijft Trouw in een artikel over de ophef die vorige week ontstond nadat de anti-tabaksalliantie twee in haar ogen al te activistische longartsen aan de kant gezet had.

Uit de lijst met partners van de Alliantie Nederland Rookvrij (met daarin 154 organisaties, bedrijven, gemeenten, ziekenhuizen en artsenorganisaties die streven naar een rookvrije generatie in 2035) blijkt volgens Trouw dat ook commerciële partijen meepraten over een rookvrije toekomst van Nederland.

,,Het is een bont gezelschap. Tussen de partners zitten twee farmaceutische bedrijven, Roche en Pfizer, die medicijnen en nicotinevervangers produceren en een commercieel belang hebben bij een streng tabaksontmoedigingsbeleid. Dat geldt ook voor de drogisterijketens Trekpleister en Kruidvat en hun gezamenlijke moederbedrijf A.S. Watson, die alle drie partner zijn van de alliantie”, aldus Trouw.

Genoemde partners hebben niet enkel belang bij een streng tabaksontmoedingingsbeleid, maar ook aan een beleid dat het moeilijk maakt voor vaping products, terwijl deze volgens een onlangs gepubliceerde externe studie tweemaal zo effectief zijn als de rookstopmiddelen die commerciële partners in hun assortiment hebben zitten.

 

Meer bij Trouw:

Antirokenclub praat met ongeruste partners na wegsturen longartsen

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn