220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Topman Duitse vereniging van tabaksproducenten ziet toekomst zonnig in

De opkomst van de e-sigaret als alternatief voor roken is voor de tabaksbranche als zodanig een spannende uitdaging. Dat grote producenten als Philip Morris daarop inzetten, is dan ook niet meer dan terecht. Maar wat zeker niet vergeten mag worden is dat bijvoorbeeld pijptabak en handgedraaide sigaren en cigarillo’s ambachtelijke producten zijn die speciaal gemaakt worden om mensen te laten genieten.

Dat zegt topman Michael von Foerster van de Duitse vereniging van tabaksproducenten in een voor Duitse begrippen uiterst persoonlijk en openhartig interview in de online-editie van het economisch magazine Capital.

Von Foerster ziet de komst voor zijn branche redelijk zonnig in. ,,Naar mijn mening zullen niet-rokers niet beginnen met vapen. Het is eerder een product om de weg te vinden om van de sigaret af te komen. De meerderheid van onze leden daarentegen produceert genotsmiddelen. Omdat sigaren nog daadwerkelijk met de hand worden gerold, zijn dit typisch genotsmiddelen in het luxueuze segment, vergelijkbaar met whisky, rum of gin. Er zijn ook nieuwe klanten, die later beginnen en maar af en toe roken.”

 

Lees meer bij Capital:

 

Die spannende Wette der Tabakindustrie

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn