220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Tijdens controle 3 miljoen sigaretten gevonden in Auvelais (B)

Deze week heeft de douane tijdens een controle in het Belgische dorp Auvelais (tussen Charleroi en Namen), een illegale sigarettenfabriek ontdekt. Het was een enorm magazijn met productiemachines en vele kilo’s tabak. Dit schrijft rtl.be

In totaal zijn er 3 miljoen sigaretten in beslag genomen. “We ontdekten een fabriek in volle productie”, legt Florence Angelici uit, woordvoerder van de FOD (Federale Overheidsdienst Financiën). “Een assemblagelijn voor sigaretten, verpakkingen… De machines produceren op volle toeren op regelmatige basis tienduizenden sigaretten. Deze machines produceren zeer snel zeer grote hoeveelheden sigaretten.”

Het is de tweede sigarettenfabriek in korte tijd die in België wordt ontmanteld . Deze ontdekkingen worden gedaan omdat de douane actief controle heeft uitvoerd. “De buurlanden (Frankrijk, Verenigd Koninkrijk) hebben de prijs van hun sigaretten verhoogd en daardoor ontstaat er behoorlijk wat concurrentie, en deze productie gebeurt op ons grondgebied”, vervolgt de woordvoerder.

Lees het hele artikel verder op RTL.be

3 millions de cigarettes saisies dans un hangar de contrebande à Auvelais: les “travailleurs” dormaient sur place

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn