220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Tientallen ambtenaren aangehouden op verdenking van tabakssmokkel in Salerno

In het Zuid-Italiaanse Salerno, een middelgrote havenstad ten zuiden van Napels, hebben de autoriteiten een omvangrijk ondergronds netwerk opgerold dat zich bezighield met de illegale in- en uitvoer van (waterpijp)tabak. Er zijn 69 verdachten aangehouden.

Een deel van hen heeft huisarrest opgelegd gekregen. Opmerkelijk is dat het in veel gevallen gaat om overheidsfunctionarissen: douaneambtenaren, havenmeester een ambtenaar in dienst van het openbaar ministerie en een agent van de Guardia di Finanza, de financiële politie. Volgens eerste schattingen is met het verdonkeremanen van de uitvoer van meer dan 5 ton tabak voor 1,2 miljoen euro aan belastingen ontdoken, zo meldt Sigmagazine.it.

De bende ging uiterst ingenieus te werk, zo blijkt uit onderzoek van het Italiaanse ministerie van Financiën. Zo werden met behulp van de douaneambtenaren verklaringen vervalst en voerden collega’s fictieve controles uit.

De vermoedelijke tabakssmokkel kwam aan het licht bij het natrekken van informatie afkomstig van Europees Bureau voor fraudebestrijding OLAF. Volgens Sigmagazine.it was de illegale tabak afkomstig uit het buitenland en bedoeld om in Marokko te worden afgezet.

Meer bij Sigmagazine.it:

Corruzione e contrabbando di tabacco a Salerno: in arresto anche funzionari Agenzia Dogane

 

 

 

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn