220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

The Spectator: tolerant Nederland drie plaatsen gestegen op de Nanny State Index

Het van oudsher tolerante Nederland is in één jaar tijd drie plaatsen gestegen op de zogeheten Nanny State Index, een index die in één oogopslag aangeeft hoe landen in de Europese Unie er voorstaan als het gaat om overheidsbemoeienis als het gaat om zaken als eten, drinken, roken en vapen.

De index zet Nederland op de 21ste plaats (van de in totaal 28 landen in de Europese Unie) als het gaat om een bevoogdende overheid, zo blijkt deze uit een publicatie in het toonaangevende Britse weekblad The Spectator, dat de gegevens in de index nader duidt. Het gerespecteerde weekblad concludeert dat Groot-Brittannië in een van ergste nanny states van Europa is: het Britse continent (inclusief Noord-Ierland), staat op de plek van boven, onder Finland, Litouwen en Estland, die hun burgers zo mogelijk nóg meer betuttelen.

Maar ook een als tolerant bekendstaand land als Nederland kan er wat van, aldus The Spectator. ,,Het is allemaal nogal deprimerend. Zelfs de traditioneel tolerante Nederlanders zijn bezig een reeks paternalistische beleidsmaatregelen door het parlement te loodsen. Invloedrijke belangengroepen die worden gefinancierd door miljardairactivisten, waaronder de EAT-campagne en Bloomberg Philanthropies, dringen aan op de introductie van tabaksregulering van voedsel en frisdranken.”

Lees meer bij The Spectator:

Britain is one of the worst nanny states in Europe

 

 

 

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn