220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Tabakszaken verplicht klanten voor een pakje sigaretten naar de supermarkt te sturen

Eigenaren van tabaks- en gemakswinkels trekken aan de bel omdat zij praktische problemen ondervinden van de nieuwe coronaregels. Zo mogen winkels met afhaalpunten voor pakketjes alleen voor dat doel openblijven. Ook postzegels mogen worden verkocht, maar als klanten een pakje sigaretten, een staatslot of een wenskaart willen kopen, is de eigenaar verplicht hun dit te weigeren, aldus RTL Nieuws.

Volgens belangenvereniging NSO Retail is er inmiddels sprake van een onhoudbare situatie. Ze heeft een brandbrief naar minister Ferd Grapperhaus gestuurd met het dringende verzoek de onduidelijke regels te herzien, zodat de winkels – met inachtneming van de gebruikelijke regels – weer het hele assortiment kunnen verkopen.

,,Wij sturen onze klanten naar de supermarkt aan de overkant waar ze bij de servicebalie in de rij staan om alsnog een pakje sigaretten, staatslot of wenskaart te kopen”, schrijft de belangengroep aan de minister. ,,Dit levert per saldo alleen maar extra bewegingen van personen op.”

 

Meer bij RTL Nieuws:

 

Brandbrief tabakszaken: laat ons het hele assortiment verkopen

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn