220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Tabaksspeciaalzaken: ook in tijden van stress hebben mensen behoefte aan een sigaretje

Ook tabaksspeciaalzaken merken de gevolgen van de coronacrisis. Doordat mensen minder buiten komen, ligt de aanloop beduidend lager dan normaal. Eigenaar Peter van Hout van tabaksspeciaalzaak Renata in Eindhoven hoor je desondanks niet klagen. Ondanks het feit dat de prijs van een pakje tabak met ingang van 1 april flik omhoog gegaan is, is zijn omzet nagenoeg hetzelfde.

Dat laatste komt doordat hij, in de weken voor de prijsverhoging, nog flink heeft ingekocht. En oude voorraden mogen tegen de oude prijs worden verkocht. ,,Klanten geven flink wat meer uit. In plaats van één slof kopen ze nu twee sloffen”, zegt Van Hout tegen het Eindhovens Dagblad. Mensen nemen in verband met een mogelijke lockdownhet zekere voor het onzekere. Van Hout denkt nog genoeg in het magazijn te hebben liggen om de komende drie, vier weken tegen de oude prijs te kunnen verkopen.

Paul Dillen, eigenaar van een sigarenspeciaalzaak in Veldhoven, klaagt evenmin. Ook hij heeft flinke oude voorraden. Bovendien is hij blij dat de grens met België gesloten is, zodat Nederlanders daar op dit moment niet naartoe kunnen om hun tabaksproducten te kopen.

 

Meer bij het Eindhovens Dagblad:

 

Tabakszaken houden omzet ondanks prijsverhoging op peil: ‘Mensen hebben toch behoefte aan sigaretje’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn