220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Tabaksproducent JTI wil vertrouwen consument terugwinnen met nieuw vape-product

Tabaksproducent Japan Tobacco International (JTI) brengt volgende week een nieuw vape-product op de Nederlandse markt. De Logic Compact is een ‘gesloten pod-systeem’, dat wil zeggen dat het uitsluitend werkt met vervangbare cartridges (pods). Het gaat om een accessoire op zakformaat, dat is onderworpen aan strenge testen. Het nieuwe product voldoet volledig aan de EU-regelgeving, zo laat JTI weten in een persbericht.

Het nieuwe, volkomen veilige product is een antwoord op de recent ontstane onrust over het gebruik van e-sigaretten, nadat in de Verenigde Staten honderden mensen ziek waren geworden na het gebruik van e-liquids die onder meer een dosis THC-olie (de werkzame stof in cannabis) bevatten. Een aantal mensen is na het gebruik van deze e-sigaretten overleden. Een groot aantal van de patiënten in de VS heeft gegeven de e-liquids op de zwarte markt te hebben gekocht.

Naar aanleiding van de berichtgeving in de Verenigde Staten, zijn ook consumenten en politici in Nederland bezorgd. Vooraanstaande wetenschappers stellen echter dat gebruikers van de e-sigaret niets te vrezen hebben, zolang ze hun producten aanschaffen via de reguliere handel. Zij wijzen erop dat in Europa veel strengere regels gelden dan in de VS.

Tabaksproduct JTI heeft de afgelopen jaren zo’n 2 miljard dollar geïnvesteerd in de ontwikkeling van alternatieven voor traditionele sigaretten. Het innovatieve systeem dat nu in Nederland wordt geïntroduceerd werkt alleen met gesloten cartridges (pods). JTI wil zo voorkomen dat gebruikers van de e-sigaret hun pods vullen met andere vloeistoffen dan de originele. ,,Omdat de pods van Logic Copact volledig gesloten zijn, is het niet mogelijk zelf vloeistoffen toe te voegen. Hiermee wordt tegengegaan dat er niet-gereguleerde vloeistoffen kunnen worden gebruikt, aldus het persbericht van JTI.

 

Meer bij ANP Perssupport:

 

Japanse tabaksonderneming wil consumentenvertrouwen herstellen

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn