220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Tabaksindustrie blijft moed houden na onrust over vapen in de Verenigde Staten

In Europa zijn nauwelijks berichten over sterfgevallen en ernstige longaandoeningen door e-sigaretten, zoals die zich in Amerika voordoen. Volgens tabaksfabrikanten zijn de incidenten het gevolg van ‘geknoei’ en ‘ongereguleerd gebruik’ Ze wijzen erop dat de regels voor e-sigaretten en verdampingsproducten in Europa veel strenger zijn dan in de VS, schrijft het FD.

Vertegenwoordigers uit de tabaksindustrie zeggen tegen de zakenkrant dat zij zich niet laten afschrikken door de gezondheidsproblemen met elektronische sigaretten zoals die onlangs in de Verenigde Staten aan het licht zijn gekomen. Ze gaan dan ook gewoon door met het aanbieden van ‘rookloze alternatieven’, aldus het FD.

De krant meldt dat in de VS verboden stoffen en smaakjes een lucratieve markt geworden zijn waar nauwelijks controle op is. ,,De vullingen voor de e-sigaret zijn niet altijd afkomstig van reguliere fabrikanten van e-sigaretten, maar worden vaak verkocht door partijen waar overheden en de industrie geen vat op hebben.”

Meer bij het FD:

 

Tabaksindustrie laat zich niet afschrikken door problemen in VS en gaat door met e-sigaret

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn