220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Tabakshandelaar Harold Lensen: Veel artsen in mijn klantenkring genieten van een goede sigaar

Harold Lensen, eigenaar van een tabakswinkel in Arnhem, is er klaar mee: zijn onderneming wordt door de huidige regering weggezet als een criminele organisatie. En dat terwijl Lensen Tabak al meer dan 85 jaar een vaste waarde is in de Arnhemse samenleving, Zijn opa kocht de zaak in een tijdperk waarin roken nog heel normaal was, maar nu moet hij – als derde generatie – zien stand te houden in een omgeving die steeds meer is ingericht op anti-roken, zet de Arnhemse tabakshandelaar uiteen in een uitgebreid interview met dagblad De Stentor.

Lensen zegt zich iets te kunnen voorstellen bij de wens van het kabinet om zoveel mogelijk mensen van het roken af te krijgen. Als het puur om sigaretten gaat, is dat een goede zaak, vindt Lensen. ,,Maar alle rokers worden over één kam geschoren. De genietende roker is niemand tot last. Dan gaat het bijvoorbeeld om mensen die aan het einde van de werkdag de stress laten gaan met een goede sigaar.”

Het roken van sigaren is zo slecht niet, aldus Lensen. ,,Het gaat om pure tabak zonder toevoegingen, en je rookt het niet over de longen. We hebben een groot aantal artsen van ziekenhuizen in onze klantenkring. Die roken net als ik zo nu en dan een bijzondere sigaar. Daar is niets mis mee.”

Hij kan zich woest maken om de hetze tegen tabak, zegt hij. ,,Ik kreeg vandaag een folder in de brievenbus van een supermarkt. Er staan drie kratten bier opgestapeld. Stapelkorting op bier, ‘Hoe meer je koopt hoe meer korting’ Waarom mag dat wel? En waarom mag een moeder met een kinderwagen langs de breezers in de supermarkt lopen, maar ik mijn rookwaren niet eens uitstallen?”

 

Meer bij De Stentor:

 

Harold Lensen is klaar met de ‘hetze’ tegen tabak: ‘Het is zo kinderachtig’

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn