220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Tabakshandel Zuid-Afrika inmiddels geheel in handen van de georganiseerde misdaad

De handel in tabak in Zuid-Afrika is vrijwel geheel in handen van de georganiseerde misdaad. Vanaf het moment dat in het land de lockdown van start ging en de verkoop van sigaretten officieel verboden werd, hebben rokers massaal hun toevlucht gezocht in het illegale circuit. Het gevolg: 30.000 verloren banen en ruim 4 miljard rand (ruim 207 miljoen euro) verlies voor de Zuid-Afrikaanse schatkist, aldus het Zuid-Afrikaanse nieuwsplatform Eyewitness News.

Zo lang de strenge coronaregels van kracht blijven en mensen dus niet legaal aan sigaretten kunnen komen, verliest de Zuid-Afrikaanse staat elke dag 35 miljoen rand (ruim 1,8 miljoen euro).

Volgens een woordvoerder van British American Tobacco South Africa (Batsa) is een eventuele accijnsverhoging geen alternatief voor de ‘drooglegging’, omdat zo’n maatregel de situatie alleen nog maar zou verergeren. Volgens een woordvoerder is de illegale handel in sigaretten inmiddels zo goed georganiseerd, dat het lastig zal zijn de legale markt weer op orde te krijgen.

Meer bij Eyewitness news:

 

SA TOBACCO MARKET COMPLETELY TAKEN OVER BY ILLICIT SUPPLIERS – BATSA

 

 

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn