220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Syrische eigenaar eerder betrokken bij mensensmokkel, aldus justitie

In Helmond vielen FIOD en politie donderdag binnen bij het autobedrijf van een Syrische mensensmokkelaar, vanwege onderzoek naar de handel in illegale waterpijptabak. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. 

Dat was niet bepaald het eerste bezoek van de politie. Eerder werd het autobedrijf aan een kwart miljoen illegale sigaretten gelinkt. In het Brabantse Helmond stond een ander pand vol met honderden kilo’s waterpijptabak. De politie heeft ook 23 duizend euro aan contanten, machines, ingrediënten om waterpijptabak te maken en vervalste verpakkingen van tabaksmerken gevonden. In totaal werden er vier mannen aangehouden: een Helmonder (42), een Somerenaar (39) en twee Eindhovenaren (22 en 42 jaar). Deze vier mannen hielden zich bezig met het illegaal fabriceren en verhandelen van waterpijptabak, vermoeden de opsporingsdiensten.

Het is al vaak gebeurd dat de politie voor de deur stond bij het autobedrijf volgens de ondernemers op het Helmondse industrieterrein. De Syrische eigenaar was eerder betrokken bij wat justitie ‘een van de grootste mensensmokkelzaken in Nederland’ noemde. Hij zou met zijn bende honderden vluchtelingen vanuit verschillende landen vanuit verschillende Europese land naar Nederland hebben gebracht. De Syriër ging voor 5,5 jaar de cel in. Zelf is hij, voor zo ver bekend, geen verdachte in deze zaak.

 

Lees het artikel verder op Ed.nl

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn