220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Stringent tabaksbeleid bracht in Australië juist meer mensen aan het roken

Het pakket aan maatregelen dat Australië in 2012 introduceerde in een poging om het aantal rokers in het land terug te dringen is schromelijk mislukt. In het enige land ter wereld waar langetermijngegevens bestaan ​​over de effectiviteit van tabakscontrole, moeten politici en gezondheidswetenschappers toegeven dat ze met hun aanprak hebben gefaald, schrijft Malaymail, de oudste en belangrijkste (Engelstalige) krant van Maleisië.

Een maand geleden kondigde Singapore aan dat in de stadsstaat over korte tijd alleen nog maar tabaksartikelen in neutrale verpakkingen mogen worden verkocht. Andere landen in zuidoost-Azië overwegen een soortgelijke maatregel.

Maar de preventiemaatregelen die zes jaar geleden in Australië werden ingevoerd (neutrale verpakkingen, hoge belastingen en een verbod op e-sigaretten), hebben aantoonbaar niet gewerkt, schrijft Malaymail. Ondanks alle regelgeving roken op dit moment meer Australiërs dan in 2013. Beleidsmakers over de hele wereld kijken gespannen toe, aldus Maleisische krant.

 

Lees meer bij Malaymail:

 

As SE Asian countries consider plain packaging for cigarettes, Australia reviews its failing ‘quit or die’ smoking policy 


 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn