220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Spaanse artsen breken lans voor e-sigaret als alternatief voor roken

Een artikel in de Spaanse kwaliteitskrant El País, met de strekking dat het verzet van Spaanse medici tegen e-sigaretten afneemt, wordt breed overgenomen door andere media. Terwijl een kerngroep van artsen in Spanje zich blijft verzetten tegen het gedeeltelijk opheffen van beperkingen e-sigaretten nemen collega’s, verenigd in Het Platform voor de Vermindering van Schade als Gevolg van Roken, een afwijkende positie in.

Fernando Fernández Bueno, oncologisch chirurg aan het Gómez Ulla-ziekenhuis in Madrid, en een van de vertegenwoordigers van het platform, heeft kritiek op de ‘zekere oorlogszuchtige houding’ die bepaalde wetenschappelijk groepen in het Zuid-Europese land innemen ten aanzien van het vapen.

Fernández Bueno heeft daarom zijn Britse collega John Britton, voorzitter van het Koninklijk Verbond van Artsen in het Verenigd Koninkrijk, uitgenodigd om naar Madrid te komen om het Britse model uit te leggen. In Groot-Brittannië is de algemene houding ten aanzien van vapen aanmerkelijk toleranter dan in Spanje. Ook veel medici aan de andere kant van het kanaal zien e-sigaretten als een minder riskant alternatief voor roken.

Lees meer bij El Pais:

 

El cigarrillo electrónico como mal menor

Ook de Spaanstalige krant La Vanguardia in Barcelona besteedt aandacht aan de kwestie:

 

El cigarrillo electrónico como medio para dejar de fumar enfrenta a los médicos

 

 

Voor het onafhankelijke Spaanse persbureau Europa Press is het verhaal in El Pais eveneens belangrijk nieuws:

Médicos reclaman medidas innovadoras en la lucha contra el tabaquismo inspiradas en el modelo británicos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn