220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Smokkel illegale rookwaar groeiend probleem in Letland

In Letland neemt het aantal illegale sigaretten schrikbarend toe. Daarover berichten diverse media in de Baltische staten, waaronder de vooraanstaande nieuwssite Delfi, een van de belangrijkste nieuwsmedia in de drie Baltische landen, die ook in het Russisch verschijnt.

Eind juni werd in de stad Ogre, in het midden van Letland de grootste illegale sigarettenfabriek ontdekt die tot dusver in dit land gevonden was. Volgens de Letse politie werd de zaak gerund door een zeer professionele criminele organisatie, die sigaretten van verschillende merken namaakte, bestemd voor verschillende Europese markten.

Er werden meer dan acht miljoen sigaretten in beslag genomen, naast 12 ton aan illegale illegale tabak is in beslag. Twee personen zijn aangehouden.

De smokkel van illegale rookwaar is een groeiend probleem in Letland. In 2017 hebben de Letse autoriteiten 74 miljoen sigaretten in beslag genomen. In de eerste vijf maanden van 2018 staat de teller al op 50 miljoen. Volgens de directeur van de Letse State Revenue Service worden er jaarlijks binnen de Europese Unie 4.6 miljard illegale sigaretten in beslag genomen.

Meer bij Delfi:

Clandestiene fabriek voor de productie van sigaretten ontdekt in Ogre

 

 

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn