220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Ruim 600 sloffen sigaretten en 75.000 euro gevonden bij actie op vlooienmarkt Marseille

De Franse politie heeft bij een actie in de buurt van een vlooienmarkt in Marseille in totaal 600 sloffen sigaretten en 75.000 euro aan contanten in beslaggenomen. Dat meldt RTL France. Illegale sigaretten zijn in de Zuid-Franse havenstad zeer gewild: ze kosten zo’n 5 euro per pakje, wat ongeveer de helft is van de prijs die je in Frankrijk in de reguliere handel betaalt.

De illegale handelaren varen wel bij de hoge prijs die in de winkel geldt: volgens RTL bedienen op plekken waar veel mensen komen soms vijftien dealers klanten rechtstreeks vanuit hun autoraam. De dealer die deze week werd aangehouden – een man van ongeveer 50 jaar – had de gewoonte vroeg te beginnen met werken: ,,Om 8.30 uur had hij al meer dan 750 euro in bezit, die rechtstreeks afkomstig was van de verkoop van zijn pakjes sigaretten”, zo vertelt een politiecommissaris tegen RTL.

De handel in illegale sigaretten wordt in Marseille als een zeer serieus probleem gezien, aangezien de concurrentieverhoudingen vaak aanleiding zijn voor gewelddadigheden tussen dealers onderling.

 

Meer bij RTL France:

Marseille : plus de 500 cartouches de cigarettes et 75.000 euros saisis

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn