220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Rookverbod terrein ziekenhuis Apeldoorn drijft personeel de openbare weg op

Het personeel van de Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn mag sinds kort niet meer roken op het ziekenhuisterrein. Ook niet in ruimtes die tot voor kort juist bedoeld waren om medewerkers de kans te geven om buiten het zicht van patiënten en familieleden op te steken, zoals de parkeergarage. Niet dat het veel helpt, zo blijkt uit een reportage in De Stentor: personeelsleden die willen roken, gaan massaal op zoek naar alternatieve rookruimtes vlak buiten het terrein: zoals een bushokje dat tijdelijk buiten de dienstregeling valt.

Lang niet alle medewerkers zijn over het verbod te spreken. Velen hebben het gevoel dat ‘de baas’ wel even bepaalt wat hoed voor ze is. Bovendien: in de rookzones in de parkeergarage zijn ze naar eigen zeggen nooit iemand tot last geweest. Omdat het niet de bedoeling is dat daar buitenstaanders komen, is het volgens hen juist de ultieme plek om buiten het zicht van patiënten en andere bezoekers te roken.

Ook de Stichting Rokersbelangen is niet over de maatregel te spreken. ,,Werknemers kunnen zelf heel goed bepalen of ze wel of niet roken; daar hebben ze geen sturende organisatie voor nodig”, stelt zegsman Ton Wurtz.

 

Meer bij De Stentor:

 

Rookverbod ziekenhuis Apeldoorn werkt averechts

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn