220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Rijen auto’s met Nederlands kenteken

Wie in deze dagen over de grens in België tankt, heeft al snel een paar tientjes verdiend. In Baarle-Hertog merken ze dat, schrijft Hein Eikenaar voor het Brabants Dagblad.

De brandstofprijzen blijven stijgen en dan loont een ritje vanuit Tilburg naar België. Bij de tankstations aan de Molenstraat en Turnhoutseweg zien ze Nederlanders wel vaker een extra ‘bidonneke’ vullen met benzine. Maar onlangs moest de medewerker van het winkeltje bij de Shell-express even een paar keer met z’n ogen knipperen. Nederlanders kwamen met een aanhangwagen aanrijden vol jerrycans en die lieten ze allemaal vullen. De medewerkster had voor de zekerheid gecheckt dat je tot 240 liter brandstof over de grens mag meenemen voor eigen gebruik.

Er staan rijen voor de tankstations: allemaal auto’s met Nederlandse kentekens. De benzineprijs tikt al de € 2 aan in Nederland, in Baarle-Hertog kost een liter Euro95 nu iets meer dan € 1,50. De overheid bepaalt in België de minimum- en maximumprijs. Hierbinnen mogen tankhouders hun marges zelf bepalen. In Baarle-Hertog houden de vier vlakbij elkaar gelegen tankstations elkaar goed in de gaten. De verschillen tussen hen is maar centenwerk, zegt eigenaresse Julia Verberk van BWP, het enige bemande station.

Zouden andere ondernemers in het dorp meeliften op al die extra tanktoeristen? Jeroen Cornelissen van Stichting Ondernemend Baarle heeft de echte cijfers niet. ,,Maar dat is ongetwijfeld het geval. Mensen die hierheen komen om te tanken, stoppen ook voor een frietje.” Ook Verberk is daarvan overtuigd: ,,Ze komen hierheen voor benzine, tabak en vuurwerk. En als ze er toch zijn, drinken ze een kopje koffie.”

 

Lees het hele artikel verder op 360plus.anp.nl

Rij met ‘tanktoeristen’ steeds langer: scheelt paar tientjes

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn