220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Regering Nieuw-Zeeland lanceert site met objectieve informatie over vapen

In Nieuw-Zeeland heeft de overheid een speciale website gelanceerd waarop objectieve informatie is te vinden over vapen. De site – getiteld Vapingfacts – is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid in samenwerking met de Nationale Gezondheidsraad van Nieuw-Zeeland.

De site is uiterst overzichtelijk. Via grote koppen als: ‘Vaping is niet onschadelijk (begin er niet aan als je niet rookt)’, ‘Vaping is wel minder schadelijk dan roken’, ‘Vapen kan je van het roken afhelpen’, wordt de gebruiker vanzelf naar de juiste relevante informatie geleid.

De site zet de voordelen van vapen ten opzichte van roken op een rijtje, geeft feitelijke informatie en biedt rokers handreikingen als het gaat om stoppen met roken.

In Nieuw-Zeeland bestaat – in tegenstelling tot bijvoorbeeld Australië waar vapen officieel verboden is – geen specifieke wetgeving met betrekking tot het gebruik elektronische sigaretten en aanverwante producten. Zo hebben gemeenteraden, bedrijven en scholen de vrijheid om hun eigen beleid te bepalen.

Meer bij Vapingfacts.nz:

Vaping in not harmless, don’t start if you don’t smoke

Hieronder ook het officiële persbericht waarin de lancering van de site wordt aangekondigd:

New vaping to quit smoking website launches

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn