220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Poolse politie verricht 9 nieuwe arrestaties

Volgens Europol is, met de arrestatie van negen verdachten, een internationale tabaksbende nu helemaal opgerold. Dat melden crimesite.nl en het Algemeen Dagblad. In totaal werden in de afgelopen maanden 30 aanhoudingen verricht in deze zaak. In Polen zou vorige week ook het ‘meesterbrein’ achter de bende zijn aangehouden. Europol zegt dat het gaat om zware criminelen.

De actie van Centralne Biuro Śledcze Policji (CBŚP), de ‘Poolse FBI’, volgde op invallen in 14 Nederlandse panden eind vorige maand. In Polen ging het om 12 locaties. Er is bij beide operaties inmiddels 94 duizend kilo rook-en shisha-tabak geconfisqueerd, alsmede 5,4 miljoen sigaretten. De in maart aangetroffen illegale fabrieken in Brabant en Limburg hadden een productiecapaciteit van meer dan een miljoen sigaretten per dag, oftewel een verlies aan accijns van 243 duizend euro per dag, per fabriek.

De CBŚP, zelf ook zwaarbewapend, nam pistolen en nep politie-uniformen in beslag, alsmede radiozenders en signaalverstoorders. Vermoed wordt dat de bende betrokken is geweest bij gewelddadige overvallen.

Lees de artikelen op crimesite.nl en Algemeen Dagblad:

Crimesite: ‘Meesterbrein sigarettensyndicaat gearresteerd in Polen’ (inclusief video)
Algemeen Dagblad: ‘Illegale sigarettenfabriek in Schaijk was van internationale bende’, negen nieuwe arrestaties

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn