220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Poolse bende in Engeland veroordeeld voor de smokkel van 2,6 miljoen sigaretten

In Colwick, een plaats in het Engelse graafschap Nottinghamshire , zijn enkele leden van een Poolse bende veroordeeld tot aanzienlijke gevangenisstraffen voor de smokkel van zo’n 2,6 miljoen sigaretten . De valse sigaretten zaten verstopt in 46 wasmachines die bij een inval in een bedrijfspand in Colwick werden aangetroffen in een vrachtwagen. In de vrachtwagen lagen valse nummerplaten die bedoeld waren om de vrachtwagen tijdens zijn reis door Europa niet op te laten vallen, zo bericht de Nottingham Post

Met de 2,6 miljoen sigaretten zou de bende in Groot-Brittannië voor omgerekend bijna 890.000 euro aan belastingen hebben willen ontduiken. Lokale belastingambtenaren onderschepten wisten de partij sigaretten te onderscheppen toen ze in het bedrijfsgebouw uit de wasmachines werden geladen en in dozen werden verstopt.

Bedrijfseigenaar Rafal Szczepanik (42) kreeg voor zijn aandeel in de zaak drie jaar en elf maanden. Hij ontkende overigens alle schuld, maar dat maakte op de rechter die hem veroordeelde geen enkele indruk.

Daniel Zajczek (44), die werd beschreven als de rechterhand van de bedrijfseigenaar, kreeg drie jaar en vier maanden. Vrachtwagenchauffeur Marek Guziewicz, 33, kreeg twee jaar vijf maanden. Daarnaast werd zijn vrachtwagencombinatie in beslag genomen. De inbeslaggenomen sigaretten waren overigens van merken die illegaal zijn in het Verenigd Koninkrijk, Het gaat om 2.662.240 Minsk-sigaretten en 8.460 met de naam Pect.

 

Meer bij Nottingham Post:

 

Millions of cigarettes were smuggled inside washing machines

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn