220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Pomphouders in de buurt van de grens met België melden stijging tabaksverkoop

Nederlandse pomphouders in de buurt van de grens met België, profiteren van het feit dat de grenzen nog altijd zijn gesloten. ,,Veel mensen halen hun rookwaren normaal gesproken in België, maar dat kan niet omdat de grenzen nu dicht zijn”, zegt de Bergeijkse pomphouder Peter Theuws tegen het Eindhovens Dagblad.

Sigaretten en andere tabaksproducten zijn door verschillen in het accijnsbeleid in België een stuk goedkoper dan in Nederland, zeker na de prijsstijging van 1 april, waardoor een pakje sigaretten in één klap ruim een euro duurder werd. Maar nu rokers in de grensstreek door coronacrisis zijn aangewezen op de Nederlandse detailhandel – de grens oversteken is alleen geoorloofd als er sprake is van een ‘essentiële verplaatsing’ – nemen ze de hogere prijs voor lief.

Ook het feit dat rokers niet graag in de rij bij de supermarkt gaan staanvoor een pakje sigaretten, speelt wellicht een rol, suggereert een van de medewerkers van tankstation Nard Thijs in Bakel in de Brabantse krant. ,,Momenteel is het soms een hele toestand om in de supermarkt iets te kopen. Het zou kunnen dat mensen daarom vaker voor ons kiezen.”

 

Meer bij het Eindhovens Dagblad:

 

Stilte bij het tankstation: ‘Brandstofverkoop zo’n veertig, vijftig procent minder sinds de coronacrisis’

 

 

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn