220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Politie vraagt hulp transportsector

Als transportondernemer weet je niet altijd of het bedrijf dat aan jou vraagt spullen te vervoeren wel legaal is. Hoe weet je nou dat er geen criminelen achter zitten die drugs willen vervoeren? De politie helpt de sector met een actie om hen beter in te lichten.

De actie die maandag gestart is door het politiekorps Zeeland-West-Brabant heet ‘Tegen ondermijning’. De transportondernemers, chauffeurs en planners worden komende tijd voorgelicht over verdachte zaken als drugssmokkel, mensenhandel en de smokkel van sigaretten en hoe ze daar op moeten letten.

Langs de A16 begon de actie op het bedrijventerrein Hazeldonk. Een groot deel van de dag wezen politie, douane en belastingdienst de aanwezige vrachtwagenchauffeurs op de gevaren van (drugs)smokkel. Daarnaast werden op het terrein van transportbedrijven brochures verspreid met aanwijzingen en tips.

Weerbaarder
Projectleider Martijn Mol vertelt “De reden dat we met deze actie gestart zijn, is dat er in de transportsector een aantal rotte appels zitten, maar het overgrote deel goedwillende transporteurs zijn. Ondernemers die door criminelen onder valse voorwendselen misbruikt worden. Daarom is het juist zo belangrijk deze groep weerbaarder te maken.’’

 

Lees het hele artikel op bndestem.nl

Politie vraagt hulp transportsector: ‘Smokkel roeien we niet uit, maar we kunnen de criminelen wel pijn doen’

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn