220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Politie valt binnen bij 10 panden

De politie is op woensdag 16 maart in de plaatsen Koggenland, Stede Broec, Hollands Kroon en Hoorn in zeven woningen en drie bedrijfspanden binnengevallen. Dit was een onderdeel van een groot onderzoek door de Poolse politie naar internationale drugshandel en witassen.

De politie heeft, nadat zij zijn binnengevallen, vier mannen met de Poolse nationaliteit aangehouden. De mannen zijn 50 en 41 en twee van 33. Meer dan 150 Nederlandse agenten droegen bij aan de actie.

‘’De regie voor het onderzoek en de aanhoudingen ligt in Polen, wij assisteren hierbij. Zo moet je het zien, daarom kunnen we er ook weinig verder over zeggen”, aldus woordvoerder Derk Burger.

Tijdens de invallen trof de politie 100.000 illegale sigaretten aan, die bestemd waren voor buitenlandse handel. Daarnaast nog twee wapens, soft- en harddrugs, duizenden euro’s aan cash en cryptovaluta, digitale gegevensdragers en onderdelen van een drugslab. De douane heeft de sigaretten in beslag genomen en een naheffing en een boete opgelegd.

De rechtbank beslist nog of de verdachten worden overgedragen aan de Poolse autoriteiten om daar vervolgd te worden voor internationale drugshandel, witwassen en deelneming aan een criminele organisatie.

 

Lees het hele artikel verder op Noordhollandsdagblad.nl

Groot politieonderzoek naar internationale drugshandel en witwassen in West-Friesland, vier mannen aangehouden

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn