220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Politie Napels legt internationaal sigarettensmokkelnetwerk bloot

Specialisten van de GICO (Gruppo Investigativo Criminalità Organizzata della Guardia di Finanza), een speciale eenheid binnen de Italiaanse politie die zich toelegt op onderzoek naar georganiseerde drugshandel en aanverwante zaken, heeft tijdens een langlopend onderzoek in totaal 30 ton aan illegale sigaretten in beslaggenomen. Dat meldt de Napolitaanse krant Il Mattino.

Tijdens het onderzoek kregen de onderzoekers zicht op een internationaal crimineel netwerk, dat via allerlei ingenieuze methodes illegale sigaretten vanuit Oost-Europa naar Italië wist te smokkelen. Griekenland fungeerde daarbij in veel gevallen als doorvoerhaven.

De illegale ladingen kwamen aanvankelijk aan land in de havens van Bari en Brindisi en werden van daaruit over land naar Napels getransporteerd. Toen de leden van het smokkelnetwerk in de gaten kregen dat ze werden gevolgd, pasten ze hun werkwijze aan, onder meer door het vervoer over land te laten plaatsvinden en de sigaretten tijdelijk op te slaan in magazijnen in de Noord-Italiaanse provincies Parma en Emilia Romagna. Daar werden de ladingen gesplitst om inbeslagnames door de politie zoveel mogelijk te voorkomen. Volgens Il Mattino zijn in totaal achttien mensen aangehouden.

 

Meer bij Il Mattino:

 

Napoli, lotta al contrabbando: sequestrate 30 tonnellate di sigarette

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn