220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Politico: is tabak wellicht in staat om het coronavirus een halt toe te roepen?

Reynolds American, de Amerikaanse dochteronderneming van British American Tocacco (BAT), infecteert op dit moment snelgroeiende tabaksplanten met een genetisch gemodificeerd caronavirus. Deze actie heeft tot doel om te bezien of de planten antilichamen kunnen produceren voor een mogelijk vaccin, meldt de doorgaans goed ingevoerde, in politiek gespecialiseerde, nieuwsorganisatie Politico.

Reynolds zou overigens niet het enige tabaksbedrijf zijn dat stappen zet in de medische sector. Ook Philips Morris International (PMI) gebruikt volgens Politico technologie uit de tabaksteelt om te kijken of het mogelijk is een griepvaccin te ontwikkelen.

Wat de Amerikaanse dochteronderneming van British American Tocacco betreft is het niet de eerste keer dat het bedrijf zich bezighoudt met de jacht op medische successen. In 2015, tijdens de Ebolacrisis, slaagde de onderneming er op beperkte schaal in antistoffen te produceren, aldus Politico. Een uitvinding die het bedrijf in staat stelde de dalende verkoop van sigaretten – onder andere als gevolg van een hogere leeftijdsgrens – te compenseren.

 

Meer bij Politico:

Could tobacco cure coronavirus? Don’t laugh.

 

 

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn