220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Pleitbezorgers e-sigaret kunnen strengere regels omtrent vapen niet volgen

De brancheorganisatie Elektronische Sigaretten Bond Nederland (Esigbond) en gebruikersorganisatie Acvoda (actief voor dampen) verzetten zich tegen strengere regels voor de e-sigaret. Dat schrijft de website het AVROTROS-programma Radar op basis van berichtgeving door het ANP.

Aanleiding voor het verzet is het feit dat de Nederlandse regering e-sigaretten vanaf 2020 onder het huidige rookverbod wil laten vallen. Daarnaast moeten ze, net als gewone sigaretten, worden verkocht in neutrale, olijfkleurige verpakkingen. Bovendien mogen ze vanaf 2021 niet meer worden uitgestald in winkels. De e organisaties wijzen erop dat het rokers op deze manier moeilijker wordt gemaakt een alternatief voor roken te vinden.

Steeds meer nationale en internationale overheidsorganisaties en wetenschappers zijn van mening dat de elektronische sigaret veel minder schadelijk is dan traditionele sigaretten’, zegt Emil ‘t Hart, voorzitter van de Esigbond tegen het ANP. ,,Het is daarom onbegrijpelijk dat de e-sigaret niet wordt ingezet in de strijd tegen het roken.”

Meer bij AVROTROS:

Organisaties e-sigaret tegen strengere regels regering

 

Ook Goedemorgen Nederland van omroep WNL bericht over de kwestie:

Organisaties bang voor nieuwe regels e-sigaret

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn