220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Pastor aangehouden op verdenking van smokkel van bijna een half miljoen sigaretten  

De Zweedse douane heeft een pastor opgepakt die samen met vier andere gelovigen bijna een half miljoen sigaretten het land probeerde uit te smokkelen. Dat meldt het Zweedse regionale krant Upsala Nya Tidning.

De vijf leden van het kerkelijke gezelschap hadden elk zo’n 100.000 sigaretten bij zich. Hun bagage werd er door de douaneautoriteiten uitgepikt omdat de manier waarop deze was verpakt nogal in het oog sprong. Het gezelschap gaf aan van plan te zijn naar Brussel te reizen, reden waarom de vijf dachten dat het niet nodig was om de sigaretten bij de douane aan te geven. Controle wees echter uit de vijf gelovigen vanuit Stockholm helemaal geen reis naar Brussel hadden geboekt, zo zet Upsala Nya Tidning uiteen.

Hoewel de vijf net deden alsof ze elkaar niet kenden, bleek op afbeeldingen in hun mobiele telefoons het tegenovergestelde. Bovendien bleken ze kort voor hun trip gezamenlijk te hebben verbleven in hetzelfde hotel in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Over de reden waarom ze elk zo’n grote hoeveelheid sigaretten bij zich hadden liepen de verklaringen uiteen. De aangehouden pastor ging er naar eigen zeggen vanuit dat de uitvoer van sigaretten aan een maximum aan een maximum gebonden was, aangezien roken niet verboden is.

 

Meer bij Upsala Nya Tidning:

 

Pastor smugglade cigaretter

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn