220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Opnieuw run op Duitse sigaretten in grensstreek met Noord-Frankrijk als gevolg van Covid-19

In de Frans-Duitse grensstreek vlak onder Luxemburg is sinds deze week opnieuw sprake van een enorme drukte. Deze wordt vooral veroorzaakt door consumenten die bang zijn dat de grens weer op slot gaat als de Franse regio Grand Est (een samenvoeging van de vroegere regio’s Elzas, Champagne-Ardenne en Lotharingen) door de Duitse autoriteiten als risicogebied wordt bestempeld. Daarover bericht de Luxemburgse krant Le Quotidien op basis van berichtgeving door het Franse persbureau AFP.

Mocht het zover komen, dan is het voor Franse kooptoeristen niet meer mogelijk om via de Pont de l’Europe even de Rijn over te steken om aan de andere kant van het water, in Duitsland, te gaan shoppen.

Richting de Duitse grensstad Kehl vormen zich deze dagen lange rijen langzaam rijdende auto’, aldus Le Quotidien. In tegengestelde richting is een soortgelijk beeld waarneembaar met voetgangers en fietsers die met hele zakken vol gehamsterde tabak richting Straatsburg.

Op dit moment beschouwt het Duitse Instituut voor Volksgezondheidstoezicht Robert Koch heel Frankrijk als een risicozone, met uitzondering van de Grand Est en Corsica. Maar de sterke stijging van het aantal Covid-19-gevallen zou daar verandering in kunnen brengen.

 

Meer bij Le Quotidien:

 

Strasbourg : forte affluence à la frontière franco-allemande par crainte de restrictions

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn