220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Opnieuw megavangst in België: 114 ton illegale tabak en 13 miljoen sigaretten  

De Belgische douane heeft donderdag 21 januari 114 ton versneden tabak en 13,6 miljoen sigaretten in beslag genomen. Dat gebeurde bij invallen op vier verschillende plaatsen in België, zo melden Vlaamse media op basis van een persbericht van de Belgische douane. Die benadrukt dat de in beslag genomen hoeveelheid versneden tabak nu al die van heel 2020 overstijgt.

De douane deed onder meer een inval in Jemeppe-Sur-Sambre in de provincie Namen. Daar vond ze een sigarettenfabriek met verschillende machines voor de productie en verpakking van illegale sigaretten. Zo’n 24 ton versneden tabak en ongeveer 100.000 sigaretten van de merken Richmond en Lambert & Butler in beslag genomen, net als tal van materialen om illegale sigaretten te produceren.

Ook in Awans en Herstal (Luik) werden tabak (90 ton) en sigaretten (9 miljoen) gevonden. Net als in het Hoogstraten (provincie Antwerpen).

De totale hoeveelheid in beslag genomen tabak is volgens de Belgische autoriteiten goed voor een bedrag van 26 miljoen euro aan ontdoken accijnzen en btw. De sigaretten waren vermoedelijk bestemd voor de Britse markt. Er werden geen aanhoudingen verricht.

 

Meer bij Het Nieuwsblad:

 

Douane valt op vier plaatsen binnen: 114 ton tabak en 13 miljoen sigaretten in beslag genomen

 

Zie ook de Waalse zender RTBF:

 

Un important réseau de contrefaçon de cigarettes démantelé, plus d’une centaine de tonnes de tabac a été saisie

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn