220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

OPINIE Veronderstelde e-sigarettencrisis in de Verenigde Staten is enorm overdreven

De zogenaamde e-sigarettencrisis is de Verenigde Staten is enorm overdreven. Hoewel het klopt dat vapen de laatste jaren populairder is geworden onder minderjarigen in het land, is het gebruik van e-sigaretten niet erger dan andere ‘ondeugden’ waar tieners zich al tientallen jaren aan overgeven, zoals alcohol, marihuana en heavy metal. De oplossing zou dan ook niet moeten komen van de overheid, maar eerder vanuit de opvoeding en onderwijs.

Dat concludeert Casey Given, uitvoerend directeur van Young Voices, een invloedrijke liberale denktank voor jongeren, in een uitvoerig opinieartikel in de Washington Examiner, een gratis krant die dagelijks verschijnt in onder meer de regio Washington.

Om een goed beeld te krijgen van de situatie, aldus Given is het onder andere belangrijk om de cijfers uit het verleden erbij te pakken. Die zijn gemakkelijk te vinden, aangezien de Universiteit van Michigan al sinds 1975 onderzoek doet naar de gedragingen, attitudes en waarden van jonge Amerikanen.

Uit het onderzoek komt bijvoorbeeld naar voren dat de consumptie van traditionele sigaretten twee decennia geleden veel hoger lag dan tegenwoordig. Het sigarettengebruik onder jongen bereikte een piek in 1997, toen maar liefst 36,5% van de leerlingen in de hoogste klas van de middelbare school in de voorliggende dertig dagen had gerookt, bijna twee keer zo hoog als het percentage jongeren in dezelfde leeftijdscategorie dat tegenwoordig gebruik maakt van de e-sigaret, aldus Casey Given.  Hij concludeert bovendien dat 30,2% van de leerlingen in de vierde klas van de high school geregeld alcohol drinkt. 22,2% gebruikt regelmatig marihuana. ,,Drank, tabak en marihuana bestaan ​​al zo lang dat drukke bureaucraten met tegenzin hebben aanvaard dat deze middelen iets blijvends zijn. Dezelfde houding moet gelden voor e-sigaretten. Hoewel de toename van de tienerconsumptie zorgwekkend is, is het niet nodig om de industrie zwaar te reguleren of, erger nog, e-sigaretten volledig te verbieden.”

Meer bij de Washington Examiner:

If there’s a youth vaping ‘epidemic,’ where’s the moral panic over youth drinking and pot-smoking?

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn