220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

OPINIE: massaal overstappen op vapen, kan in de VS miljoenen levens redden

Als het gaat om nicotine lijken beleidsmakers niet in staat mensen te behandelen als vrije volwassenen. Een gevaarlijke ontwikkeling betoogt de Amerikaanse schrijver en onderzoeksjournalist Jacob Grier in een uitvoerig artikel in het als tegendraads bekendstaande online-magazine Slate: het niet-adequaat verdedigen van de belangen van mensen die e-sigaretten gebruiken, zet daadwerkelijk mensenlevens op het spel, .

Als vapen wordt erkend als een serieus alternatief voor sigaretten en er vindt een grootschalige overschakeling plaats, dan zou dat de komende tachtig jaar alleen al in de Verenigde Staten meer dan 6 miljoen vroegtijdige sterfgevallen kunnen voorkomen, aldus Grier. ,,Om dat te bereiken, hebben volwassenen accurate informatie nodig, toestemming om ze te gebruiken en toegang tot smaken en formaten die ze voor een groot publiek aantrekkelijker maken dan echte tabak”, is de slotsom van de onderzoeksjournalist. ,,De huidige beperkingen die door het Congres, de FDA en de staats- of lokale overheden worden overwogen – vaak als een reactie op morele paniek over het vapen van tieners – zouden die doelen ondermijnen.”

Lees meer bij Slate:

 

We Are Completely Overreacting to Vaping; The moral panic against it is an irrational response fueled by anti-smoker bias

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn