220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

OPINIE Hoogste tijd om regelgeving rondom ‘vapen’ te herzien

Het is de hoogste tijd dat overheden ‘vapen’ gaan zien als een goed middel om mensen van het roken af te helpen. Ze zouden daar ook hun beleid op moeten afstemmen, door oude regelgeving te herzien en de ontwikkelingen aan te grijpen als een kans in plaats van ze te zien als een bedreiging.

Dat schrijft Ramunas Macius, bij Japan Tobacco International de hoogst verantwoordelijke man, als het gaat om de ontwikkeling van producten met een verlaagd risico, in een opiniebijdrage op het Europese nieuwsplatform Politico.eu.

Vaping, zo zet Macius uiteen, heeft de laatste jaren enorme ontwikkelingen doorgemaakt. Producenten van e-sigaretten hebben er alles aan gedaan om de rokende consument een vrijwel risicoloos alternatief te bieden. Volgens hem bestaan er inmiddels meer dan 1500 erkende wetenschappelijke studies waaruit blijkt dat ‘vapen’ aanzielijk minder schadelijk is dan roken, een standpunt dat in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk al is omarmd door de belangrijkste overheidsinstantie op het gebied van de volksgezondheid.

 

Lees meer bij Politico.eu:

 

Time to reassess vaping regulations

 

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn