220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

OPINIE Hoogste tijd dat tegenstanders van vapen hun strijd staken

Het is de hoogste tijd dat tegenstanders van ‘vapen’ hun reserves laten varen en tot het inzicht komen dat e-sigaretten een probaat middel kunnen zijn om mensen van het roken af te helpen. Dat stelt Dr Muiris Houston, medisch redacteur van The Irish Times, in een opiniebijdrage in zijn krant. De aanleiding voor zijn betoog is de publicatie van een baanbrekend onderzoek in het wereldvermaarde wetenschappelijke tijdschrift New England Journal of Medicine twee weken geleden. Daaruit bleek onomstotelijk dat ‘vapen’ effectiever is dan bijvoorbeeld speciale kauwgum en nicotinepleisters.

Onderzoekers van de Queen Mary University in Londen volgden de afgelopen jaren 900 proefpersonen die van plan waren om in de toekomst geen sigaret meer aan te raken. Van deze proefpersonen boekten die waren overgeschakeld op e-sigaretten het meeste succes. Al met al werd vastgesteld dat twee keer zo effectief dan andere anti-rookmethoden. Twee weken geleden publiceerden de onderzoekers hun bevindingen in New England Journal of Medicine. De publicatie kreeg wereldwijze aandacht in de media.

Volgens medisch journalist Muiris Houston is daarmee de tijd gekomen om op te houden ‘vapen’ als iets negatiefs te zien. ,,Het is tijd dat de bewoners van ivoren torens naar beneden klimmen om in de rokende loopgraven het echte leven in te ademen”, besluit hij zijn opinie.

Lees meer bij The Irish Times:

 

Irish anti-vaping sentiment needs to be stubbed out

 

 

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn