220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Oostenrijkse tabaksspeciaalzaken nabij Slovenië profiteren van tijdelijke grenssluiting

Voor Oostenrijkers in de zuidelijke deelstaat Karinthië is het op dit moment vanwege corona niet zomaar mogelijk om de grens met Slovenië over te steken om daar goedkoop sigaretten in te slaan. Dit heeft een positief effect op de verkoop in de lokale tabakswinkels, schrijft de Kleine Zeitung, een van de grootste kranten van Oostenrijk.

De conclusie van de krant wordt bevestigt door Wolfgang Streißnig, de voorzitter van de vereniging van tabaksspecialisten in Karinthië. Concrete cijfers zijn nog niet beschikbaar. Bovendien, stelt hij, vallen de goede verkopen van dit moment in het niet bij de omzet die lokale tabakshandelaren de afgelopen 20 jaar zijn kwijtgeraakt door de aanzienlijke prijsverschillen aan beide kanten van de grens. ,,Bovendien gaan de grenzen op een gegeven moment weer open.”

In april stijgt de prijs van een pakjes sigaretten in Oostenrijk opnieuw, met 10 cent in plaats van 20 cent, zoals aanvankelijk de bedoeling was. De Oostenrijkse staat verdiet elkaar jaar 2,3 miljard euro aan de verkoop van tabak.

In Karinthië zijn momenteel nog 156 klassieke tabakswinkels. Verspreid over heel Oostenrijk zijn nog 2.303 tabaksspeciaalzaken. Samen zijn ze goed voor zo’n 8000 banen.

 

Meer bij de Kleine Zeitung:

 

 

Kein Zigarettentourismus Kärntner Trafikanten sind “Coronagewinner”

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn