220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Ook de FDA is om: THC-olie in e-vloeistoffen vermoedelijke oorzaak vape-epidemie VS

Er lijkt langzaam maar zeker een einde te komen aan de onrust in de Verenigde Staten over de vermeende gevaren van vapen. Wat diverse prominenten op basis van de eerste onderzoeksresultaten al vermoedden, blijkt te kloppen. Niet de e-sigaret is de boosdoener van de duizenden onverwachte longaandoeningen die de afgelopen maanden de kop opstaken, maar illegale vape-producten die THC-olie bevatten. Voor de Food & Drug Administration (FDA), de federale overheidsinstantie die de kwaliteit van het voedsel en de medicijnen in brede zin controleert reden om met een uitgebreid statement te komen, waarin alle feiten op een rijtje worden gezet.

De illegale e-liquids waarvan sprake is, werden veelal aangeschaft op de zwarte markt. In andere gevallen zijn mensen thuis gaan experimenteren.

Hoewel de FDA laat weten dat het onderzoek nog in volle gang is en er nog veel onduidelijkheden zijn (waarschijnlijk laten niet alle ziektegevallen zich verklaren door een verkeerd gebruik van de e-sigaret), is er volgens de machtige instantie alle reden om het publiek op het hart te drukken dat gebruik van op straat gekocht vape-benodigdheden levensgevaarlijk kan zijn.

 

Meer bij de FDA:

 

Statement on consumer warning to stop using THC vaping products amid ongoing investigation into lung illnesses

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn