220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Ontmanteling grootste sigarettenfabriek van Duitsland leidt tot verder onderzoek

De ontmanteling van een immense illegale sigarettenfabriek in Kranenburg, vlak over de Duitse grens bij Nijmegen, is ook in ambtelijke kringen in Brussel groot nieuws. Volgens The Brussels Times was de fabriek toegerust om per maand zo’n veertig miljoen sigaretten te produceren. De fabriek werd eerder deze week stilgelegd door Europol, het samenwerkingsverband van de politiediensten van de Europese Unie.

Bij de actie waren volgens The Brussels Times zo’n 200 agenten betrokken. In totaal nam de politie zo’n 11 miljoen sigaretten in beslag. In verband met de zaak zitten elf mensen vast. Het gaat om inwoners van Oekraïne en Polen. De mannen, in leeftijd variërend van 28 tot 59 jaar, woonden min of meer in de fabriek.

De actie krijgt mogelijk en vervolg. Europol probeert in kaart te brengen of de aangehouden groep verdachten in verband kan worden gebracht met andere, soortgelijke organisaties in Europa. De in Duitsland gevonden sigaretten waren waarschijnlijk bestemd voor de Britse markt, waar de prijs van een pakje sigaretten veel hoger is dan in Duitsland.

 

Meer bij The Brussels Times:

 

Europol shuts down massive illegal cigarette factory in Germany

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn