220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Onderzoek: Ruime meerderheid bevolking tegen verdere bemoeienis staat

De Nederlandse bevolking is tegen toenemende overheidsbemoeienis in hun privéleven en verwachten dat beleid op bewijs wordt gebaseerd.

Nieuw onderzoek toont aan dat de Nederlandse bevolking genoeg heeft van de steeds verder toenemende regelgeving ten aanzien van levensstijlproducten. Maatregelen zoals neutrale tabaksverpakkingen zouden volgens hen onnodig zijn en een lage prioriteit hebben. Het onderzoek vond plaats onder  2.279 representatieve Nederlanders uitgevoerd middels veldwerk van Motivaction, een toonaangevend onafhankelijk onderzoeksbureau. Het onderzoek vond plaats in opdracht van JTI, lid van de Vereniging Nederlandse Sigaretten- en Kerftabakfabrikanten (VSK).

Onder andere blijkt dat:

  • Vier op de vijf Nederlandse volwassenen (79%) menen dat verdere regelgeving de verdere keuzevrijheid van volwassenen beperkt of dat bestaande regelgeving al te streng is;
  • Meer dan tweederde (70%) van de bevolking vindt dat de regering niet het recht heeft hun keuzes met betrekking tot dieet of levensstijl te reguleren.
  • De overgrote meerderheid van de ondervraagden denkt niet dat neutrale tabaksverpakkingen prioriteit heeft en maakt zich zorgen dat het beleid kan worden ingevoerd zonder enig bewijs van effectiviteit of evaluatie.

 

Lees meer bij De Telegraaf: (Betaald via Blendle)

Levensstijl geen zaak van de overheid

ANP Perssupport:

Onderzoek: Ruime meerderheid bevolking tegen verdere bemoeienis staat

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn