220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Ondernemer grensregio extra gedupeerd door accijnsverhoging op tabak

De voorgenomen accijnsverhoging op een pakje sigaretten, onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord, is een schijnmaatregel die tot niets leidt. Tabakszaken in de grensregio’s worden er nog eens extra door gedupeerd, omdat hun klanten hun sigaretten na een accijnsverhoging gewoon enkele kilometers verderop, in België of in Duitsland, zullen halen.

Deze angst leeft ook bij Niels van Elzakker, eigenaar van Primera van Elzakker in Hoogerheide (gemeente Woensdrecht) in het meest zuidwestelijke puntje van Noord-Brabant, niet ver van Antwerpen. Hij vreest zelfs voor het voortbestaan van zijn winkel, waarmee hij in 1992 begon en die zich in de loop der tijd ontwikkelde tot een niet meer weg te denken (sociaal) onderdeel van het dorp.

In de hoop het tij enigszins te kunnen keren, heeft de Brabantse ondernemer besloten actief deel te nemen aan Hou ons in de buurt.nl, de landelijke campagne van de NSO, de brancheorganisatie voor tabaks- en gemakszaken, vertelt hij op het lokale nieuwsplatform Woensdrecht.nieuws.nl. ,,Als België en Duitsland even duur zijn als wij, dan is het voor een ondernemer veel gemakkelijker om te prognotiseren ‘wat ga ik het volgend jaar doen.”

Niels van Elzakker: Accijnsverschillen tussen Nederland en België worden te groot

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn